Haber

ABD Merkezli Ethos, Yatırımlarıyla Yerel Girişimcileri Genişletti

Ethos Portföy Yönetimi, 2023 yılının ilk çeyreğinde Türk girişim ekosistemine en çok yatırım yapan yabancı yatırımcılar listesinin başında yer aldı. ABD merkezli borç finansman şirketi Ethos, ilk 10 startup sürecinde en büyük ikinci yatırımcı oldu. yılın çeyreği. Ethos’un yılın ilk çeyreğinde Türkiye’deki yerli şirketlere yaptığı yatırımlar, yurt dışından ülkeye gelen diğer yatırımların toplamının yüzde 60,3’ünü oluşturdu.

11 Eylül 2023 KPMG Türkiye M&A ve 212 ekibi işbirliğiyle hazırlanan, Türkiye’deki start-up ekosisteminin karşı karşıya olduğu temel trendleri, fırsatları ve zorlukları ortaya çıkarmak amacıyla hazırlanan “Türkiye Startup Yatırımları” raporunun 2023 ilk çeyrek sonuçlarına göre, ABD merkezli Ethos Asset Management, perakende teknoloji dalında faaliyet gösteren REM People’a yaptığı 12 milyon dolarlık erken aşama yatırımıyla ilk 10 girişim listesinde ikinci sırada yer aldı. Ethos, yabancı yatırımcılar arasında listede ilk sırada yer aldı.

Rapora göre yabancı yatırımcıların toplam işlem hacmi içindeki payı 6 süreçle yüzde 25 olarak 19 milyon dolara ulaştı; Yerli yatırımcıların işlem hacmi 47 işlemle 59 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Ethos Asset Management’ın otomotiv sektöründe yapay zeka tabanlı teknoloji çözümleri sunan Türk şirketi Servilest’e 2021 ve 2022 yıllarında 4 milyon ABD dolarını aşan yatırımı da bu tablodaki yerini aldı. Yılın ilk çeyreğinde Ethos’un Türkiye’deki işletmelere yaptığı yatırımlar, yurt dışından ülkeye gelen diğer yatırımların toplamının yüzde 60,3’ünü oluşturdu.

Türkiye pazarındaki stratejik hedefleri doğrultusunda sanayi, turizm, tarım, inşaat, madencilik, telekomünikasyon sektörlerindeki büyük ölçekli projelere 2024 yılına kadar 250 milyon dolar, 2024 sonuna kadar ise 516 milyon dolar finansman desteği sağlamayı hedefliyor. ve hizmet sektörleri. Carlos Santos, Ethos Asset Management’ın kurucusu ve CEO’su, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

”Ethos, dünyanın 72 ülkesinde etkili projelere sahip şirketlere yatırım yaparken, benzersiz koşullarla borç finansmanı sağlama becerisiyle öne çıkan küresel bir borç finansman markası haline geldi. Proje finansmanı alanındaki küresel tecrübemizi Türkiye’ye taşırken; Yerli şirketleri büyüterek Türkiye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Perakende teknolojisi alanında faaliyet gösteren Rem People’a 2021 yılında yaptığımız 12 Milyon Dolarlık yatırımın ardından şirket %15’in üzerinde büyüyerek küresel operasyonlarını genişletme fırsatı yakaladı. 

Rem People ile birlikte 2021 yılından bu yana Türkiye’de Servislet, Uğur Dokuma, Kozon Partners ve HGI gibi firmalara toplam 76 Milyon ABD Doları tutarında proje finansmanı desteği sağladık. Başarılı girişimlerin büyümesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de. Ethos olarak dünyanın her ülkesindeki projelerin gücüne ve potansiyeline inanıyoruz. Türkiye’deki dinamik girişim ekosistemi yatırımcılara değerli fırsatlar sunuyor. “Ethos’un küresel deneyimini ve finansman olanaklarını Türkiye’deki şirketlere aktarmaya ve onların gelecekteki başarıları için cazip fırsatlar sunmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

milasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu