Haber

ABD Hazine Bakanı Yellen’ın Ukrayna ziyareti

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin Ukrayna’ya yönelik ekonomik takviyelerini görüşmek üzere ülkeyi ziyaret etti.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Yellen, ziyareti sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ve Ukrayna Başbakanı Denis Shmygal ile bir araya geldi.

Yellen yaptığı açıklamada, Zelenskiy ile yaptığı görüşmede, Ukrayna’nın hayati önem taşıyan hizmetleri sağlamaya devam etmesi için devam eden ABD ekonomik ayağını ele aldı. 2023. alındı ​​transfer edildi.

“Ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’nın yanında olacağız”

Yellen, toplantıda yaptığı konuşmada Ukrayna’nın mücadelesinin kendilerine ait olduğunu vurgulayarak, “Lider Biden ve Amerikan halkından Kiev’e net bir mesaj getirdim; ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’nın yanında olacağız.” değerlendirmesini yaptı.

ABD’nin Ukrayna’nın en büyük bağışçısı olmaktan gurur duyduğunu belirten Yellen, ABD’nin bugüne kadar Ukrayna’ya 50 milyar dolara yakın yardımda bulunduğunu kaydetti.

Kiev ziyaretinde özellikle yakın kuruluşlarına ekonomik ve bütçe desteği sağlamaya odaklandığını vurgulayan Yellen, “Bugüne kadar 14 milyar doların üzerinde ekonomik yardımda bulunduk. Önümüzdeki dönemde 8 milyar doların üzerinde ek ekonomik takviye sağlayacağız.” ay.” sözünü kullandı.

“Küresel güvenlik ve demokrasiye yatırım yapmak”

ABD’nin Ukrayna’nın savunması için ihtiyaç duyduğu güvenlik yardımını sağlamaya kararlı olduğuna işaret eden Yellen, ABD ve küresel koalisyonun Rusya’nın askeri ve ekonomik saldırısı karşısında var olan boşlukları dolduracak adımları atmaya devam edeceğini söyledi.

Bunu “küresel güvenlik ve demokrasiye bir yatırım” olarak nitelendiren Yellen, dünyanın Ukrayna’yı ve özgürlük davasını destekleme taahhüdünü iki katına çıkarmasının her zamankinden daha hayati olduğunu kaydetti.

mutajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu