Yaşam

24. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali Başlıyor

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında düzenlenen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali, 4 Mayıs Perşembe günü saat 15.00’te yapılacak açılışla başlayacak. 24. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali 4-7 Mayıs tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

Çiçekçiliğin başkenti Bayındır, ilçedeki üreticilere olduğu kadar ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Bayındırlı çiçek üreticileri, festivalde ilçelerini en keyifli şekilde tanıtmak için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bayındır, 24 yılda Türkiye’nin değerli çiçek üretim merkezlerinden biri haline gelirken, Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali de ülkenin dünyaya açılan pencerelerinden biri haline geldi. Üreticilerimiz, yurdumuzun farklı yerlerinden gelen ziyaretçileri büyülerken, yüzlerce çiçekle oluşturdukları stantlarında ürünlerini pazarlama fırsatı buluyor. Bu yıl yaklaşık 2600 m2 alana kurulan stantlarda 130 çiçek üreticisi şenliğe katılıyor.

Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’nin hazırlıkları aylar öncesinden başlıyor ve bu yıl çok daha zengin ve kapsamlı bir festivale hazırlanıyordu ancak 6 Şubat’ta tüm Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketi nedeniyle çiçek döneminde gündüz ve gece etkinliklerimiz erteledi. Festival bu yıl iptal edildi. Ancak her yıl olduğu gibi Bayındır’ın ve çiçekçiliğin tanıtımına katkı sağlamak ve kültürel değerleri taşımak için çaba harcanarak yine çok özel bir şenlik hazırlandı.

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’ne herkesi davet eden Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Festivalimiz ilçemiz ve ülkemiz için çok önemli bir festival. Festivalimizi sektörün öncüsü şirin ilçemizde misafirlerimizle birlikte geçireceğiz” dedi. söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu